Senior2017-10-30T16:23:42+00:00

Seniorgruppen

Seniorgruppen telte ca. 50 personer over 60 år i 2016. “Seniordugnaden» på mandager er gruppens faste samlingspunkt gjennom året. Mandagene brukes til å utføre store og små drifts- og vedlikeholdsoppgaver på Fredfoss, kombinert med gode pauser rundt en matbit, og ikke minst tid for gode samtaler og sosialt samvær. Nedenfor følger noen korte reportasjer fra noen av årets turer og aktiviteter.

Historisk vandring i Horten
I september tok seniorene en tur til Horten sammen med seniorene fra Drammen. Med guiding av lokale kjentfolk ble det en vandring i Johan O. Smith sin fotspor, fra da han som 17 åring kom til Horten. Det ble også tid til et besøk på Marinemuseumet og en god middag. Her kommer noen bilder fra en innholdsrik dag i historiske spor.

Sensommertur på fjellet
Siste helgen i august satte seniorene kursen til fjells, til det som skulle vise seg å bli et minnerikt oppholdet på Liatoppen Fjellstue i Hallingdal. Vår eminente bussjåfør skal ha ros for sin rolige og hensynsfulle måte å kjøre på, og vel framme møtte vi 17 seniorer fra Hønefoss og Valdres, samt Else-Brith og Ola Espegard fra Hallingdal. Her følger noen bilder fra turen.

Båttur på Eikeren
Seniorene fra Eiker og Hønefoss satte “sjøbein” ved Vestfosselvas bredd torsdag 9. juni, da M/S Eikeren lå ved kai og innbød til båttur. Etter noen minutters seiling på Vestfosselva seilet vi inn i Fiskumvannet, som igjen går ut i innsjøen Eikeren. Eikeren inklusiv Fiskumvannet er 20 km lang, ca. 2,5 km bred og inntil 158 m dyp, og er en elsket perle for bade- og båtliv i Eikerbygdene. Som bildene viser ble dette nok en vellykket tur for våre strålende og livsglade seniorer.

Seniortur med historisk bakteppe
Torsdag 7. april stod det atter en spennende tur for våre seniorer på programmet. Denne gangen gikk turen til hovedstaden, med det Jødisk Museum og Frognerseteren som destinasjoner. Som vanlig stod en av våre eminente bussjåfører klar til å kjøre seniorer fra Eiker og Drammen til Oslo. Noen venner fra Hønefoss møtte opp i Oslo, og sammen ankom de det Jødisk Museum hvor dagens opplevelser startet. Det hele ble avsluttet med en god middag på Frognerseteren.

Go to Top